bizhat pensioen

Gratis offerte
Pensioenen bedreigd door levenslooprege ...
vergelijk lijfrentes
Terroristen van al Qaeda in Britse sted ...
pre pensioen
Gelijke Behandeling vakantiedagen
Vrijstellingen successierecht 2005
Pensioenlast topmanagers groot deel jaa ...
met pensioen
wat kosten studerende kinderen
premievrij pensioen
100.000 banen midden en kleinbedrijf op ...
Gelijke leeftijdbehandeling pensioen
metaal pensioen
prepensioen
Vrijstellingen schenkingsrecht
nationale nederlanden pensioen
Gewezen deelnemer
ombudsman pensioen
Voorjaarsoverleg verloopt stroef
netto aow
anw hiaat verzekering berekening
Greenspan snelle aanpak begrotingstekor ...
financieleplanning rekenmodule
Pornosurfers niet zomaar meer op straat
kapitaalverzekering vergelijking
Grolsch benoemt nieuwe financiële  ...
makkelijkste pensioen
pvf pensioen
Nederlander wel bereid langer door te w ...
Vermogen ABP stijgt met bijna 7 procent
recht op aow
Voorzitter effectenbeurs New York neemt ...
 
 

Welkom op bizhat pensioen,
rubriek rente pensioen

 
Gratis pensioenofferte en/of pensioenadvies

rente pensioen nieuws:

Gouden handdruk

Gouden handdruk

Gouden handdruk


Een gouden handdruk is een vergoeding voor te derven inkomen ten gevolge van ontslag. Belastingbetaling over de gouden handdruk kan echter uitgesteld worden. Er zijn 3 mogelijkheden die een ontvanger van een gouden handdruk ter beschikking staan:

1. Direct afrekenen met de fiscus
2. Gouden handdruk onderbrengen bij een verzekeraar
3. Oprichten van een stamrecht-BV

1. Direct afrekenen met de fiscus
Als een ontslagen werknemer ervoor kiest ineens af te rekenen met de fiscus moet hij belasting betalen over de totale waarde van de gouden handdruk volgens de tarieven in box 1 (maximaal 52%).

2. Lijfrente aankopen bij een verzekeraar
De afkoopsom kan ondergebracht worden bij een verzekeringsmaatschappij. De werkgever stort de afkoopsom dan rechtstreeks bij de verzekeraar, die voor dat bedrag een lijfrente aankoopt. Deze lijfrente kan 2 vormen hebben: een direct ingaande lijfrente of een uitgestelde lijfrente.

Direct ingaande lijfrente
De direct ingaande lijfrente verzorgt –per direct- een periodieke (bijvoorbeeld maandelijkse) uitkering. Deze uitkering wordt beschouwd als inkomen en daarover is men inkomstenbelasting verschuldigd. De verzekerde kan zelf de duur van de uitkering bepalen.

Uitgestelde lijfrente
Bij de uitgestelde lijfrente wordt de afkoopsom door de verzekeraar belegd tot een bepaalde einddatum (bijvoorbeeld tot de 65-jarige leeftijd van de ex-werknemer). Daarna volgen de periodieke uitkeringen van het opgebouwde kapitaal. Deze moeten uiterlijk op de 65-jarige leeftijd starten. Ook hier kan de verzekerde de duur van de uitkeringen zelf bepalen. De uitgestelde lijfrente wordt pas bij uitkering beschouwd als inkomen, waarover dan belasting betaald moet worden.

Het doel van een uitgestelde- lijfrenteverzekering is om een aanvulling op het pensioen te creëren. Ten gevolge van ontslag ontstaat immers vaak een pensioengat.

3. Het oprichten van een stamrecht-BV
De afkoopsom kan ook gebruikt worden om een stamrecht-BV op te richten. Dit kan met name bij afkoopsommen vanaf € 65.000 een interessante optie zijn. De gouden handdruk wordt ingebracht in een BV, die dit geld naar eigen keuze gaat beleggen. Uiterlijk op 65-jarige leeftijd van de ontslagene, moet de BV het belegde geld periodiek uit gaan keren. Die uitkeringen zijn op dat moment belast.


Voor meer informatie over rente pensioen adviseren wij u de site: pensioen echtscheiding te bezoeken.

rente pensioen nieuws

Duisenberg niet bang voor deflatie

Duisenberg niet bang voor deflatie

Uitgegeven: 12 juni 2003 13:37
Laatst gewijzigd: 12 juni 2003 14:39

BRUSSEL - President Duisenberg van de Europese Centrale Bank (ECB)verwacht in de eurozone als geheel en in de afzonderlijke eurolanden geen deflatie. De ECB staat wel klaar om in te grijpen als deflatie de kop opsteekt.

Duisenberg zei dat donderdag in het Europees Parlement voor de Commissie voor Economische en Monetaire Zaken. Enkele weken geleden waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds voor deflatie in Duitsland, waarbij de prijzen blijven kelderen omdat mensen hun aankopen steeds uitstellen.

Duisenberg gaf een toelichting op het rentebesluit van vorige week. De ECB besloot toen het belangrijkste tarief, de herfinancieringsrente voor leningen aan commerciële banken, te verlagen met 0,5 procentpunt naar 2 procent.

Officieel laat de bank zich bij zijn rentebesluiten alleen leiden door de inflatie, die in de buurt van de 2 procent moet blijven liggen. Duisenberg verklaarde dat de vooruitzichten voor prijsstabiliteit voor de middellange termijn de afgelopen maanden zijn verbeterd. Het rentebesluit had als doel de inflatie op het huidige peil te houden en was bedoeld als tegenwicht voor de risico's die de economische groei bedreigen.

De Nederlander besteedde verder aandacht aan de pensioenhervormingen, die vooral in Frankrijk tot grote protesten hebben geleid. Volgens hem zijn de maatregelen om op termijn de pensioenen betaalbaar te houden pijnlijk, maar onvermijdelijk.

Bron: nu.nl
Meer verzekeringnieuws: verzekeringoffertes en nieuws

pensioen nieuws:

Boedelverdeling

Boedelverdeling
 
   
Onderwerpen  >> Scheiden >> Boedelverdeling

Boedelverdeling

Wanneer je in Nederland trouwt in gemeenschap van goederen, dus zonder notariële akte (onder huwelijkse voorwaarden), is in principe alles wat man en vrouw bezitten gemeenschappelijk eigendom. Datzelfde geldt voor alles wat men tijdens de huwelijksjaren rijker wordt (aankopen, spaargeld, polissen, erfenissen of schenkingen). In geval van een echtscheiding dienen alle bezittingen, roerend en onroerende goederen, evenredig tussen de partners worden verdeeld. Beide ex-echtgenoten hebben recht op de helft van de boedel. Wanneer de scheiding op een ´prettige´ wijze verloopt en er nog steeds communicatie mogelijk is, is het verstandig een lijst te maken van alle huisraad en andere bezittingen. Er zullen beslist voorwerpen bij zitten die erg persoonlijk zijn, bijvoorbeeld sieraden, een cd collectie, muntenverzameling ed. Schrijf duidelijk op wat u beslist zou willen hebben, wat u eventueel zou willen hebben en wat u niet wilt hebben. Leg de lijsten naast elkaar en probeer er samen uit te komen. Indien nodig kunnen de beide delen door middel van betaling gelijk worden gemaakt.

Het verdelen blijft natuurlijk niet beperkt tot huisraad en gemeenschapsgoederen. Hetzelfde geldt voor de woning, auto, saldi op bank en giroafrekeningen, vorderingen en pensioenrechten. Maar ook voor de voor en tijdens het huwelijk ontstane schulden en ander aangegane verplichtingen. Indien beide ex-echtgenoten niet samen in onderling overleg of met behulp van de advocaten tot een voor beide partijen bevredigende oplossing kunnen komen met betrekking tot de verdeling van de huwelijksgoederengemeenschap, kunnen zij contact opnemen met een zogenaamde boedelnotaris. Deze zal aan beide partijen vragen om een voorstel tot boedelscheiding en dit tot een voorstel verwerken. Indien één van ex-echtgenoten weigert hier serieus aan mee te werken kan de andere partner een boedelverdelingprocedure opstarten. Zo kan de onwillige partner alsnog gedwongen worden mee te werken.

Een natuurlijk gevolg van een echtscheiding is dat één van beide partners de voormalig echtelijke woning zal verlaten. Als de beslissing tot echtscheiding eenmaal genomen is dienen beide partners indien mogelijk samen te beslissen wie zal vertrekken. Als u er samen niet uit kunt komen zal de rechter deze beslissing nemen en deze zal in het algemeen de woning toewijzen aan de ouder die de kinderen zal gaan verzorgen. Dit geldt overigens zowel bij een huur- als koopwoning. In beide gevallen zal er gezocht moeten worden naar een huurwoning. Gezien de lange wachtlijsten van de gemeentes een groot probleem. In sommige gevallen kan dit betekenen dat de rechter zes maanden uitstel geven aan de partner die moet vertrekken. Het probleem wordt nog groter bij een koopwoning. In veel gevallen zal blijken dat de hypotheek te hoog is om voor één partij op te brengen, zodat beide partners naar een andere huurwoning op zoek zullen moeten.

Scheiden: Introductie  |  Alimentatie |  Boedelverdeling | Gezag minderjarige l Ouderdomspensioen l Gezag en voogdij
   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar bizhat pensioen