Hypotheek online

Gratis offerte
 
 

Welkom op Hypotheek online,
rubriek hypotheek oversluiten

 


hypotheek oversluiten nieuws:

Hypotheek

Hypotheek
 
   

Onderwerpen  >>  Hypotheek

Hypotheek

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft een eigen woning. Huren is dus minder populair dan kopen. Op zich logisch, als de voor- en nadelen van huren en kopen op een rijtje worden gezet. Het belangrijkste voordeel van een koopwoning is uiteraard de vermogensopbouw: met de aflossing van de hypotheek bouwt de huiseigenaar vermogen op.

Simpel gezegd; de woonlasten worden omgezet in vermogensopbouw. Terwijl de woonlasten van de huurder iedere maand naar de woningbouwvereniging of huisbaas gaan. Het geld wordt dus alleen betaald voor gebruik van de woning, de huurder bouwt geen vermogen op.

Toch heeft huren een aantal voordelen boven kopen, die zeker niet uitgevlakt moeten worden. Een huurder kan bijvoorbeeld verhuizen wanneer hij wil, hij hoeft alleen even de huur op te zeggen, en kan gaan en staan waar hij wel. Verder draait een huurder niet voor de kosten van groot onderhoud op, deze uitgaven dienen namelijk door de huiseigenaar te worden voldaan.

Of huren of kopen verstandig is, ligt dus helemaal aan uw persoonlijke situatie. Met de module huren of kopen kunt u op uw gemak bekijken wat in uw geval de verstandigste optie is.

Door op een van de onderstaande links te klikken krijgt u informatie over de volgende onderwerpen:

  • Inspectiekosten
  • Lenen via hypotheek
  • Hypotheekrenteaftrek
Hypotheek: Introductie  | Kosten van koper l Haalbaarheid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie over hypotheek oversluiten adviseren wij u de site:

hypotheek nieuws

overlijden in het buitenland

overlijden in het buitenland

overlijden in het buitenland

Overlijden in het buitenland
Bij een plotselinge dood in het buitenland moet net als in Nederland een arts het lichaam onderzoeken en een akte van overlijden opstellen en moet aangifte gedaan worden bij de gemeente waarin het overlijden heeft plaatsgevonden. In een aantal landen zijn hierbij gegevens van de ouders van de overledene nodig, bijvoorbeeld het trouwboekje. Wanneer je zelf in de buurt van de overledene bent, kun je familie en vrienden in Nederland vragen alvast een aantal zaken voor de uitvaart te regelen. Zij kunnen bijvoorbeeld afspraken maken ten aanzien van het vervoer vanaf de luchthaven. Als er een verzekering is afgesloten, moet het overlijden ook gemeld worden bij de reisverzekering en/of de uitvaartverzekeraar.
Afreizen of repatriëren
Als je zelf in Nederland bent, kun je overwegen zo snel mogelijk naar de overledene toe te gaan om afscheid te nemen en zaken te regelen. Dat zal zeker wenselijk zijn wanneer de uitvaart in het buitenland plaatsvindt. Wanneer de uitvaart in Nederland zal plaatsvinden is het soms moeilijk op stel en sprong naar het buitenland te vertrekken en moet je de organisatie van de terugreis aan de reisorganisatie of alarmcentrale overlaten. Als de overledene aan een georganiseerde reis deelnam, hoort de reisleiding de organisatie van de terugreis op zich te nemen. Werd niet in een georganiseerd verband gereisd en ben je zelf in de buurt, dan is het jouw taak een arts te waarschuwen en de plaatselijke autoriteiten in te lichten.
Reisverzekering
Als de overledene een reisverzekering had, moet de alarmcentrale van de verzekeringsmaatschappij worden gebeld. Die schakelt een plaatselijke uitvaartverzorger in. Deze regelt dat de papieren voor het vervoer naar Nederland in orde worden gemaakt. Meestal betaalt de verzekeringsmaatschappij de kosten van de terugreis. Had de overledene geen verzekering, dan zul je op eigen kosten een uitvaartverzorger moeten inschakelen, die voor vervoer naar Nederland kan zorgen. Indien zich problemen met de betaling voordoen, kun je de Nederlandse ambassade of het consulaat vragen garant te staan voor de kosten. Ook anderszins kan men behulpzaam zijn, bijvoorbeeld door voor een tolk te zorgen.
plaatje: Begrafenis of crematie in het buitenland
Begrafenis of crematie in het buitenland
Je kunt besluiten tot een begrafenis of crematie ter plaatse. Na crematie is het mogelijk de asbus – zo nodig voorzien van papieren van het land van overlijden - mee terug te nemen naar Nederland. Crematie is echter niet overal mogelijk. Aan de invoer van een asbus in Nederland zijn geen beperkingen of voorschriften verbonden. Een asbus kan per koerier of per post naar Nederland worden gezonden. Men mag een asbus ook zelf vervoeren per auto of als handbagage in een vliegtuig meenemen. Al zijn wettelijk geen invoer-documenten vereist, toch kan het verstandig zijn om een verklaring van overlijden en een verklaring inzake de crematie bij de asbus te voegen. Gesloten kokers zoals asbussen roepen associatie op met bommen en maken veiligheidsbeambten nerveus als herkomst en doel niet snel verklaard kunnen worden. Begrafenis of crematie in het buitenland betekent vaak dat er heel weinig of geen andere nabestaanden bij de uitvaart kunnen zijn, tenzij iemand die in Nederland woont in zijn geboorteland komt te overlijden. Wanneer de overledene al langere tijd in het buitenland woonde en daar graag begraven wilde worden, kun je besluiten de uitvaart daar daadwerkelijk te laten plaatsvinden. In dat geval zullen nabestaanden in Nederland die daartoe de mogelijkheid hebben naar je toe te komen, om de uitvaart bij te wonen.

Als iemand voor zijn werk langere tijd in het buitenland zat, bekostigt de werkgever na het overlijden in veel gevallen de kosten van het vervoer naar Nederland.
plaatje: Kist met zinken binnenkist
Kist met zinken binnenkist
Plaats van opbaring, de terugreis
In verband met het afscheid kun je overwegen de overledene in het buitenland te laten opbaren, zeker wanneer de overledene in het buitenland wordt begraven of gecremeerd. Als de uitvaart in Nederland plaatsvindt is er meestal bij terugkomst nog wel een mogelijkheid voor opbaring. Dat kunnen familie of vrienden die je hebt ingeschakeld voor je regelen, eventueel met behulp van een uitvaartverzorger. Voor vervoer naar Nederland wordt het lichaam van de overledene gewoonlijk gebalsemd. Het vervoer naar huis gebeurt per auto of vliegtuig. Als de terugreis per vliegtuig geschiedt, moet het lichaam eerst in een zinken kist worden gelegd die volledig wordt afgesloten. Vervolgens wordt het geheel in een houten kist geplaatst. Soms wordt daar nog een extra verpakking omheen gedaan. Voor de begrafenis of crematie moet de zinken kist worden verwijderd.

In veel landen is het gebruikelijk dat de kist wordt verzegeld, nadat hij is gecontroleerd door de Inspectie van Volksgezondheid. Vervolgens moet de kist worden ingeklaard bij de douane en worden ingeladen in het vliegtuig. Een uitvaartverzorger kan voor al die zaken worden ingeschakeld. Je kunt zelf vooruit reizen om in Nederland de uitvaart voor te bereiden, maar je kunt er ook voor kiezen zoveel mogelijk bij de overledene te blijven. Vervoer per auto is gebruikelijk als de afstand minder dan 1500 km bedraagt. Vaak is vervoer per auto namelijk sneller dan per vliegtuig in verband met aanlevertijden en boekingen van vliegtuigen. Meestal wordt het lichaam van de overledene in een plastic hoes vervoerd.

Bron "overlijden in het buitenland": uitvaart.nl


hypotheekrente nieuws:

Lenen via hypotheek (tweede hypotheek)

Lenen via hypotheek (tweede hypotheek)

Lenen via hypotheek (tweede hypotheek)

Bezitters van een eigen huis met overwaarde kunnen bedragen boven de 2.500 euro het beste lenen met hun huis als onderpand. De overwaarde van een huis is het verschil tussen de vrije verkoopwaarde en de hypotheek die erop rust.

Het allergoedkoopste is het wanneer u voor het verhogen van de hypotheek niet naar de notaris hoeft. In dat geval kunt u zelfs bedragen onder de 2.500 euro voordeliger via de hypotheek lenen. Een notaris is niet nodig als u bij het afsluiten van de eerste hypotheek een hoger bedrag in de notariële akte heeft laten opnemen dan het bedrag dat u daadwerkelijk heeft geleend. Moet u wel naar de notaris voor een tweede hypotheek, dan is het pas bij een bedrag boven de 2.500 euro en een looptijd langer dan drie tot vijf jaar gunstig om een tweede hypotheek te nemen. Alleen ouderen (ouder dan 55 á 60 jaar) zijn in dat geval met een persoonlijke lening meestal voordeliger uit. Dit omdat aan het lenen via de hypotheek altijd een overlijdensrisicoverzekering is gekoppeld.

Een tweede hypotheek als leenvorm is geschikt voor u wanneer u:

 

· 

Een eigen huis met overwaarde heeft en niet naar de notaris hoeft voor een hogere hypotheek.

 

· 

Een eigen huis met overwaarde heeft en meer dan 2.500 euro wilt lenen

 

· 

en/of u een langere looptijd dan 3 tot 5 jaar wilt

 

· 

en/of u niet ouder bent dan 55 jaar en wanneer u een looptijd van meer dan 15 jaar wilt.

Deze leenvorm is minder geschikt als u geen eigen huis met overwaarde heeft, een laag bedrag wilt lenen, een kortere looptijd dan 3 tot 5 jaar wilt en wanneer u ouder bent dan 55 jaar.

  Kosten van een tweede hypotheek  

Rentekosten
Voor een lening via de hypotheek geldt de huidige hypotheekrente plus een opslag van maximaal 0,5%.
Dat is algauw 3% goedkoper dan andere soorten leningen.

Notariskosten
Voor een hypotheeklening moet u vaak wel naar de notaris. Dat kost c.a 575 euro voor een tweede hypotheek van 45.378 euro en c.a 432 euro voor een tweede hypotheek van 22.689 euro. Een tweede hypotheek is meestal goedkoper dan het verhogen van de eerste.

Taxatiekosten
Soms moet het huis getaxeerd worden voordat u er een extra hypotheek op kunt nemen. Taxatie kost c.a 370 euro voor een woning van 200.000 euro. Meestal is taxatie overigens niet nodig en kunt u de WOZ-beschikking gebruiken.

Afsluitprovisie
De afsluitprovisie is afhankelijk van de kredietverstrekker. Soms geldt een minimumbedrag van bijvoorbeeld 110 euro.

  Lenen via uw hypotheek en de fiscus  

Als u via uw hypotheek leent voor een consumptief doel (een auto, een vakantie, een boot), dan heet de rente die u daarvoor betaalt consumptieve rente. Consumptieve rente niet meer aftrekbaar, of u nu geleend heeft via de hypotheek of via een persoonlijke lening of doorlopend krediet.
(Bron: Consumentenbond) Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Ga dan naar: interplein.nl

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar Hypotheek online